Alla inlägg den 6 maj 2013

Av Hanna Börjesson - 6 maj 2013 21:41

Jag vill bara kort dela med mig utav helgens utflykt.


Klockan 06.15 ringde klockan i lördags morse. Packade bilen, hängde på cykeln och styrde mot Hallandsåsen och Rasta! Två stopp blev innan det för att hämta upp två cykelentusiaster på vägen. Vi kom fram vid 9-tiden, tog en fika i solen och väntade in ca. 30 andra cykelentusiaster. Det är alltså det årliga Bjärelägret jag talar om :) Ett cykelläger arrangerat utav cykelklubben Lygnens Venner. Lördagens cykelpass startade kl. 12.00 Jag och Linnea hade tänkt prova på att köra i klunga för första gången och hängde på den "långsamma" gruppen. Första biten gick jättebra - det var ju nedförsbacke! Dagen var vigd åt att köra upp och ned för åsen...kan ju inte vara så jävligt tänkte jag...första uppförsbacken höll på att ta knäcken på mig. Gruppen var uppe långt före mig, de fick typ 15 min vila och jag fick 30 sekunder. Så där höll det på från och till i 5 mil, sedan pallade jag inte mer. Jag och Linnea beslutade oss för att vika av upp till ett fikaställe som hette Café Killeröd medan gruppen skulle köra 3 mil till. Jag är väldigt glad att jag stannde och pausade, jag behövde mat och lite vila. Jag är inte van att köra över 5 mil utan en paus.


På väg tillbaka till Åsen från fiket så cyklade vi på en jättefin väg längs med gårdar, ängar och hästar. Jag måste säga att jag hittils tycker att cykling är som bäst när det blir lite utflykt av det hela, när man hinner se omgivningen och inte bara cyklisten framför mig och ett snurrande bakhjul. Väl hemma så var det inte helt fel att ta en resorb, duscha och sedan slänga sig på sängen. Vi åt middag på kvällen och bondade lite mer med alla cykelspecialister :)


När klockan ringde 07.00 på söndagen så kändes täcket vääääldigt gött, hade ingen lust att gå upp! Med en känsla av att vara bakis tryckte jag i mig en stor frukost för att riktigt ladda för dagens pass. Jag och Linnea körde själva i vårt eget tempo. Vi började från Rasta och körde ner till Margretetorp. Vi rullade i 3 km. En sak jag har kommit fram till gällande cykelvärlden är att man aldrig kan skatta sig lycklig åt en nedförsbacke...det betyder bara att det väntar ett uppförshelvete i slutet! Vi cyklade ner till Vejbystrand, sedan till Ängelholm, ut mot Skälderviken. Efter att Linnea fått ett mindre bryt på den tråkiga och bruna vägen vi cyklade på så vände vi och cyklade in till Ängelholm igen. Stannade och käkade på nått mysigt våffelställe. Tydligen hade vi parkerat cyklarna för nära de anställdas "cykelställ". När vi skulle åka vidare hade någon i personalen tejpat fast en servett på Linneas sadel där det stod srivet "JOBBAR NI HÄR??"....snark säger jag...vi betalar er lön genom att äta här så shut up and suck som Jonas Gardell säger :D


Den sista sträckan tillbaka hem var en backe på ca. 3 km. Jag var övertygad om att jag skulle behöva leda cykeln efter hälften, men efter ihärdigt trampande var vi plötsligt uppe! Glad över den överraskningen fick jag extra energi och trampade på bra sista km hem.


Sammanfattningsvis så kan jag säga att det var ett mycket trevligt läger som jag gärna gör om. Har träffat nya trevliga människor och fått ihop 13,5 cykelmil till! Nu har jag fått ihop 47 träningsmil - det kommer inte att bli något problem att nå 100 mil innan den 14 juni. På lördag väntar Göteborgsgirot - 7 mil cykel genom Göteborg med omnejd!


     

Lite bilder från vårt fina hotell längs med E6an :)



 

5 mil backar...behöver jag säga något mer?


   

Idag syns solbrännan väldigt väl - ojämnt å fint där glasögonen satt


   

Brunte å Brunte har jobbat på bra i helgen!

Ovido - Quiz & Flashcards